E important ca inainte sa achizitionezi o perna sa fii constient de scopul folosirii unei perne: acela de a-ti pastra capul intr-o pozitie neutra, o pozitie normala fata de umeri, respectand linia coloanei vertebrale, fara a aplica puncte de presiune asupra acesteia.

Alegerea pernei se poate face in functie de pozitia in care dormi. Astfel daca dormi pe spate alege pernele subtiri, care nu inalta prea mult capul, sau cele care au strat Memorex, oferind o linie dreapta intre umeri si cap, permitand gatului sa se odihneasca intr-o pozitie normala.
Daca preferi sa dormi pe o parte, opteaza pentru o perna mai tare, care sa umple distanta dintre ureche si umarul pe care dormi, pentru a pastra linia coloanei dreapta, oferind un somn detensionat.
 
In timpul somnului este foarte importanta pozitia coloanei vertebrale, iar cand vine vorba de perne, pozitia capului si a gatului. O perna buna, alaturi de o saltea buna, face diferenta intre diminetile in care te trezesti reinvigorat, plin de energie, relaxat, odihnit si diminetile in care te trezesti cu dureri de gat sau de spate si umerii tensionati.
bookmark